IGEMO organiseert opnieuw samenaankoop elektrische fietsen

Na een succesvolle editie in 2017 herhaalt IGEMO de samenaankoop elektrische fietsen in regio Rivierenland (Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Bonheiden, Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek). Geïnteresseerde fietsliefhebbers zullen in mei-juni 2018 opnieuw de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. Schrijf je via deze link vrijblijvend in voor de nieuwsbrief over de samenaankoop 2018. 

Wat is de samenaankoop elektrische fietsen?
Hoe gaan we te werk? 
Test de fiets uit in 8 gemeenten
Een fiets aankopen
Contact

Wat is de samenaankoop elektrische fietsen?

Inwoners uit regio Rivierenland zullen zich in mei-juni 2018 een elektrische fiets met korting kunnen aanschaffen. IGEMO werkt hiervoor nauw samen met de steden Mechelen en Lier en gemeenten Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Duffel, Berlaar, Nijlen en Willebroek. Uiteraard kunnen inwoners uit de andere gemeenten van Rivierenland ook deelnemen aan de samenaankoop, dit omdat ze onder het werkingsgebied van IGEMO vallen.

Met dit initiatief herhalen we het succes van vorig jaar. In 2017 werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht via de samenaankoop. Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80% van hen weten zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers dan voorheen te fietsen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker een effect op de mobiliteit in de regio.

Hoe gaan we te werk?

Het aanbod van de samenaankoop wordt gekozen door een stuurgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de e-bikes moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan leveranciers. We werken een aanbod naar particulieren uit met 2 dames- en 2 herenmodellen.

Op 3 mei 2018 kiest de stuurgroep uit het aanbod. Dit doen ze op basis van een testrit met de fietsen en de prijsvraag die voorop werd gesteld. Deze kan je  hier bekijken. 

Inschrijvingen lopen vanaf 15 mei tot en met 30 juni 2018. Vanaf 15 mei kan je het inschrijvingsformulier hier terug vinden. 

 

Test de fiets uit in 8 gemeenten

In de deelnemende gemeenten zullen acht aanbodmomenten plaatsvinden. Daar kan je als inwoner de fiets uittesten en meteen ook aankopen. Dit kan uiteraard ook achteraf via het online inschrijvingsformulier.  Ook andere inwoners uit regio Rivierenland kunnen een fiets testen en aankopen. 

GEMEENTE ADRES WANNEER
LIER Paradeplein Zaterdag 19 mei
9.30 u. – 12 u.
MECHELEN Botermarkt  Zaterdag 19 mei
15 u. – 17 u.
BONHEIDEN Plein Sint-Ludwinazaal
Zellaerdreef 2
Zondag 20 mei
13.30 u. – 16 u.
DUFFEL Technisch centrum
Norbertijnerlei 40
Maandag 21 mei
14 u. – 16 u.
WILLEBROEK  August Van Landeghemplein Woensdag 23 mei
9 u. – 12 u.
SINT-KATELIJNE-WAVER Mechelsesteenweg 120 Zondag 27 mei
12.30 u. – 15.30 u.
BERLAAR Kruispunt Markt/Smidstraat Woensdag 6 juni
9 u. – 12 u.
NIJLEN Beekpark

Zaterdag 9 juni
10 u. – 12 u.

 

Een fiets aankopen

Een fiets aankopen kan op het aanbodmoment zelf of via het online inschrijvingsformulier (beschikbaar vanaf 15 mei). 

IGEMO stuurt wekelijks de bestellingen door naar de gekozen leverancier. De leverancier stuurt je een bestelbon met vraag tot betaling. Eens betaald is je bestelling definitief. Je fiets wordt door de leverancier geleverd bij één van de deelnemende fietshandelaren in de buurt. 

 

Contact

Nog vragen? Neem gerust contact op met ons via:

Pieter Dresselaers
015 28 65 85
samenaankoop@igemo.be

Steden en gemeenten van regio Rivierenland