IGEMO organiseert opnieuw samenaankoop elektrische fietsen

Na een succesvolle editie in 2017 herhaalt IGEMO de samenaankoop elektrische fietsen in regio Rivierenland (Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Bonheiden, Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek). Geïnteresseerde fietsliefhebbers zullen in mei-juni 2018 opnieuw de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen.

Wat is de samenaankoop elektrische fietsen?
Hoe gaan we te werk? 
Interesse?
Contact

Wat is de samenaankoop elektrische fietsen?

Inwoners uit regio Rivierenland zullen zich in mei-juni 2018 een elektrische fiets met korting kunnen aanschaffen. IGEMO werkt hiervoor nauw samen met de steden Mechelen en Lier en gemeenten Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Duffel, Berlaar, Nijlen en Willebroek. Uiteraard kunnen inwoners uit de andere gemeenten van Rivierenland ook deelnemen aan de samenaankoop, dit omdat ze onder het werkingsgebied van IGEMO vallen.

Met dit initiatief herhalen we het succes van vorig jaar. In 2017 werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht via de samenaankoop. Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80% van hen weten zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers dan voorheen te fietsen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker een effect op de mobiliteit in de regio.

Hoe gaan we te werk?

Het aanbod van de samenaankoop wordt gekozen door een stuurgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de e-bikes moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan leveranciers. We werken een aanbod naar particulieren uit met 2 dames- en 2 herenmodellen.

De eerste stuurgroep gaat door op maandag 12/03/2018. Geïnteresseerden hebben hiervoor een mail ontvangen. Tijdens deze vergadering wordt beslist over de inhoud van de prijsvraag en welke leveranciers aangeschreven zullen worden. IGEMO heeft een voorzet opgemaakt voor de prijsvraag, deze kan u alvast hier bekijken.

Een tweede stuurgroepvergadering zal in april doorgaan, waarin de aangeboden fietsen beoordeeld worden.  

Wanneer het aanbod vast ligt, contacteren we alle geïnteresseerde fietsliefhebbers. Samen met de deelnemende gemeenten worden vaste aanbodmomenten georganiseerd, waarbij de geselecteerde modellen getest kunnen worden. Deze momenten zullen in mei en juni plaatsvinden. 

Interesse?

De (elektrische) fietskriebels te pakken gekregen? Schrijf je dan vrijblijvend in via onderstaande link. Via mail houden we je regelmatig op de hoogte over het verloop van de samenaankoop. 

Ja, ik wil me vrijblijvend inschrijven en op de hoogte blijven van het aanbod elektrische fietsen.

Je gegevens worden door IGEMO uitsluitend voor dit doel gebruikt. IGEMO zal je persoonsgegevens zorgvuldig verwerken en niet aan derden verstrekken. De verzamelde gegevens worden ook niet langer bewaard dan noodzakelijk en worden op je verzoek onverwijld uit onze bestanden verwijderd.

Contact

Nog vragen? Neem gerust contact op met ons via:

Pieter Dresselaers
015 28 65 85
samenaankoop@igemo.be

Steden en gemeenten van regio Rivierenland