Krijg gratis advies en begeleiding bij energiebesparende werken in je woning!

See2Do
Plan je energiebesparende werken in je woning of ga je je woning renoveren? Wil je advies over hoe je je woning energiezuiniger kan maken? Dan is het gratis renovatieadvies iets voor jou!’

NIEUW: online tool ‘Mijn warm huis’

Bereken via ‘Mijn warm huis’ hoe je je woning energiezuiniger kan maken. Aan de hand van  enkele eenvoudige vragen rekent deze tool het potentieel van je woning uit.

Je kan selecteren wat je wensen te verbeteren aan je huis, rekening houdend met je budget en woonwensen. Op basis van de gemaakte keuzes wordt een overzichtelijk stappenplan opgemaakt met de geschatte investeringskosten per ingreep.

Buiten een kostenraming berekent de tool ook allerlei andere zaken. Premies waarvoor bepaalde renovatiewerken in aanmerking komen worden meegegeven, evenals wat de inwoner jaarlijks kan besparen wanneer de werken worden uitgevoerd.

Tot slot toont ‘Mijn warm huis’ ook aan welk positief effect de renovatiewerken hebben op het leefmilieu. 

Klik hier om aan de slag te gaan met de tool ‘Mijn warm huis’

Voor wie?

Voor inwoners van de gemeenten Berlaar, Bornem, Duffel, Puurs, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Ben je inwoner van Mechelen?

Laat je begeleiden en bespaar energie!

Een huis (energetisch) renoveren doe je niet in een-twee-drie. Hoe pak je dit het beste aan?

Een expert formuleert volgens een concreet stappenplan oplossingen op korte als lange termijn en bepaalt samen met jou de prioriteiten. Je wil bijvoorbeeld dit jaar je dak isoleren en pas enkele jaren later je gevel? Dat kan perfect. Verder mag je ook rekenen op een uitgebreid pakket aan technische adviezen.

Hoe isoleren en tegelijkertijd voldoende ventileren? Welke duurzame materialen passen binnen jouw budget? Ben je voorbereid op de bouwnormen van morgen? Kortom, op elke vraag mag je een helder en bruikbaar antwoord verwachten. En dat geldt ook voor informatie over mogelijke premies en goedkope leningen.

Het advies is helemaal gratis en kan aan het loket of aan huis. Zelfs als je nog geen concrete verbouwplannen hebt, kan je terecht bij één van de experts. We gaan dan na wat de mogelijkheden zijn in je woning. Wil je maar 1 of enkele investeringen uitvoeren (bv. je dak of muur isoleren of nieuwe ramen plaatsen)? Ook dan kan je beroep doen op ons advies.

Ons aanbod

Thermografisch onderzoek
Inschrijving renovatieadvies
Begeleiding tijdens de renovatie

Thermografisch onderzoek

In de winter van 2017/2018 konden bewoners van een aantal geselecteerde wijken een gratis thermografisch onderzoek laten uitvoeren. Zo’n onderzoek brengt het warmteverlies van de woning in kaart zodat je meteen ziet waar het verlies zich voordoet. Meer dan 250 woningen werden ‘doorgelicht’. Kortom, de winter 2017-2018 was een geslaagde editie!

Ook deze winter kunnen inwoners van geselecteerde wijken zo’n onderzoek aanvragen. Woon je in een geselecteerde wijk, vraag je scan dan HIER aan.

Wil je nakijken of je wijk tot de geselecteerde wijken behoord? Dan kan je HIER het overzicht raadplegen.

 

see2do renovatieadvies thermografie

naar boven

Inschrijving renovatieadvies

Voor een uitgebreider advies komt er een renovatie-expert aan huis. Deze expert bekijkt samen met jou welke winst je kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft.

Wat mag je verwachten van een bezoek?

  • Je krijgt gratis advies op maat – onafhankelijk en objectief.
  • De expert geeft advies over welke werken nodig zijn en stelt een prioriteitenlijst samen.
  • Ook financieel advies over premies, subsidies, leningen … komt aan bod.

Vraag HIER je renovatieadvies aan huis aan.

Voor bijkomende inlichtingen kan je terecht op het nummer 015 29 47 59 of via renovatieadvies@igemo.be.

naar boven

Begeleiding tijdens de renovatie

Ga je verbouwen en heb je concrete vragen over hoe dat nu precies zit met isoleren, ventileren en verwarmen? Of heb je een vraag over het isoleren van je muur? Of over offertes?

Of wil je na de thermografische foto met de aanbevelingen aan de slag?

Maak dan een afspraak voor het renovatieloket. We maken graag voor jou een afspraak in het gemeentehuis. Contacteer ons via renovatieadvies@igemo.be of via 015 29 47 59 voor het maken van de afspraak

naar boven

Ben je inwoner van Mechelen?

Inwoners van Stad Mechelen kunnen ook een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning binnen dit project verwachten. De aanpak verschilt wel wat van deze in de andere gemeenten. Als inwoner van Mechelen kan je terecht op https://klimaatneutraal.mechelen.be/renovatie-advies.

Deze begeleiding kadert in het project See2Do! dat Europese steun ontvangt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het grensoverschrijdend programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Binnen dit project wordt ook samengewerkt met Kamp C, het centrum voor duurzaam bouwen en wonen van de provincie Antwerpen.

Contact

015 29 47 59
renovatieadvies@igemo.be