Ons BEN-kantoorgebouw

Ons beschermd kantoorgebouw kent een lange geschiedenis: van klooster, brouwerij, meubelmakerij, mediahotel tot uiteindelijk een kantoor. Anno 2017 was het gebouw aan serieuze renovatie toe. Na twee jaar grondig renoveren werd IGEMO omgetoverd tot een hedendaags, Bijna Energieneutraal (BEN) kantoorgebouw. 

Ons gebouw heeft een voorbeeldfunctie binnen het Europees project See2Do!. Dit project zet burgers aan om meer en beter energetisch te renoveren. 

Renovatie van A tot Z

Begin met je dak 

Maar liefst 50% van je binnenwarmte vervliegt via je dak. Reden te meer om je renovatie daar te starten. 

Muren & ramen

IGEMO kiest voor zowel binnen- als buitenmuurisolatie, met speciale aandacht voor koudebruggen. De binnenmuurisolatie loopt tot 60 cm door op het plafond en de vloer. 

Het buitenschrijnwerk wordt vervangen door nieuw schrijnwerk en hoog rendementsbeglazing. 

Goed ingepakt? Kies je innovatieve verwarming. 

Wanneer alles goed geïsoleerd is, kan je pas nadenken over energiebesparende technieken voor verwarming. Aardgasketels worden bij IGEMO de deur gewezen. We verwarmen ons via een warmtepomp. Zo’n pomp werkt net zoals een koelkast, maar dan omgekeerd, en is erg energiezuinig. Een warmtepomp kan ook koelen in de zomer. 

Vergeet niet te ventileren

In oude huizen gaat luchtverversing vanzelf via spleten en kieren. In een goed geïsoleerd gebouw moet je extra maatregelen nemen om verse buitenlucht binnen te krijgen en om vuile binnenlucht af te voeren. Dat is essentieel om vochtproblemen te vermijden, maar vooral voor je gezondheid en comfort.

Bij IGEMO kiezen we voor een mechanisch ventilatiesysteem. De luchtgroep is uitgerust met een kruisstroom-warmtewisselaar en een condenserend warmtewiel. 

De laatste doet het LED-licht uit! 

Ook je gedrag blijft belangrijk voor energiebesparing. Bij IGEMO wordt overbodig energieverbruik geband via intelligente LED-verlichting met daglichtregeling en bewegingsdetectoren. 

Zelf aan de slag?

Contacteer onze woon- en energieadviseurs voor advies, coaching & begeleiding op maat van jouw woning. 

Het potentieel van je woning berekenen vanuit je luie zetel? Dat kan! Via de online renovatietool Mijn Warm Huis bereken je in een wip de renovatiekosten & besparingen van jouw huis.