Groepsaankoop energie voor bedrijven

web_groepsaankoop_bedrijven

Wil je besparen op de energiefactuur van je onderneming? Doe dan zeker mee met de groepsaankoop energie (elektriciteit en gas) die IGEMO dit najaar organiseert voor alle bedrijven in de regio (Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek). De grootte van je bedrijf of de sector waarin je actief bent, spelen hierbij geen rol.

Elk bedrijf met een verbruikscontract dat ten laatste afloopt op 31 december 2017 kan deelnemen aan deze groepsaankoop.

IGEMO wil met de groepsaankoop energie inspelen op de vrije energiemarkt die het mogelijk maakt te onderhandelen over een betere afnameprijs met de energieleveranciers. Door de energiebehoeften van verschillende bedrijven te bundelen, kunnen we een voordeliger tarief bekomen bij deze leveranciers.  Daarbij opteren we voor 100 % groene stroom, aangezien het duurzame en groene karakter ook voor bedrijven een belangrijke rol speelt.

Je hoeft als bedrijfsleider amper tijd vrij te maken en zelf niet de markt op te gaan om te onderhandelen voor betere tarieven. IGEMO doet dit voor jou, in samenwerking met je gemeente en het externe energieadviesbureau Zero Emission Solutions.

Schrijf je in voor de groepsaankoop energie voor bedrijven

Hoe verloopt de groepsaankoop?

Om deel te nemen aan de groepsaankoop, dient u zich vóór 28 oktober 2016 in te schrijven. Inschrijven is eenvoudig én kosteloos! Na de inschrijvingsperiode worden de ingeschreven bedrijven ingedeeld in subgroepen (naargelang het verbruiksprofiel). Per subgroep wordt vervolgens een bestek opgemaakt voor de energieleveranciers. De offertes van de leveranciers worden verwacht tegen 14 november.

Enkele dagen later ontvangt elk ingeschreven bedrijf een individueel analyserapport waarin de ontvangen offertes van de energieleveranciers vergeleken worden, het beste aanbod toegelicht wordt en je krijgt een berekening van het voordeel dat je op jaarbasis kan realiseren. Daarnaast ontvang je een op maat gemaakt contractvoorstel. Pas dan beslis je of je effectief wenst over te stappen naar een nieuwe leverancier.

De einddatum van de nieuwe contractvoorstellen is voor elk bedrijf hetzelfde, nl. 31 december 2018.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor de groepsaankoop is eenvoudig én kosteloos! Schrijf u hier in voor 28 oktober 2016. Hou alvast een kopie van je recentste eindafrekening bij de hand!

Meer info?

Je vindt hier een overzicht van veelgestelde vragen.

Voor meer info en bijkomende vragen kan je contact opnemen met Zero Emission Solutions  op het nummer 053 41 66 66 of via groepsaankoop@zeroemissionsolutions.com.