Duurzame overheidsopdrachten

In 2018 werd het lerend netwerk Duurzame Overheidsopdrachten opgestart. Het netwerk ondersteunt lokale besturen in het verduurzamen van hun overheidsopdrachten. Na een positieve evaluatie van de deelnemers, wordt het lerend netwerk verlengd in 2019.

Hoe kan je duurzamer zijn in je aanbestedingen? Hoe integreer je milieucriteria in je bestek? Hoe beoordeel je offertes op basis van duurzaamheidscriteria? Het lerend netwerk biedt antwoord.

Schrijf je in voor het lerend netwerk duurzame overheidsopdrachten

Voor wie?

  • Aankoopverantwoordelijken van gemeentebesturen, politie, onderwijsinstellingen…
  • Duurzaamheidsambtenaren
  • Iedereen die vanuit zijn/haar functie regelmatig overheidsopdrachten opstelt en duurzaamheidscriteria wil integreren in het bestek

Het lerend netwerk

Het lerend netwerk focust op lokale besturen. Zij worden gestimuleerd en begeleid om duurzaamheidscriteria op te nemen in overheidsopdrachten. Op die manier ondersteunen ze sociale en maatschappelijke beleidsdoelstellingen en creëren ze sociale impact.

Tijdens verschillende sessies per regio kunnen aankopers van lokale besturen hun lopende of toekomstige opdrachten laten screenen:

  • Is de prijsvraag volledig?
  • Hoe bepaal ik op een correcte, juridische manier de duurzaamheidscriteria?
  • Hoe krijg ik de garantie dat de levering na toewijzing is zoals beoogd?

Je raakt vertrouwd met de juiste formuleringen rond milieucriteria, eventuele tewerkstellingscriteria en kwalificaties van samenwerkingen met sociale economie. Op die manier kan je vlotter ingediende offertes beoordelen.

De sessies worden geleid door Bert Baeyens, expert overheidsopdrachten.

Praktisch

Data en locatie lerend netwerk regio Rivierenland in 2019:

  • Donderdag 26 september 2019, 9.30 u. – 12.30 u.
  • Dinsdag 26 november 2019, 13.30 u. – 16.30 u.

Alle sessies gaan door bij IGEMO, Schoutetstraat 2, 2800 Mechelen.

Wil je zelf een eigen overheidsopdracht bespreken, neem dan minstens 14 dagen voor de sessie contact op met felix.vanroost@provincieantwerpen.be

Inschrijven & meer info

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar  felix.vanroost@provincieantwerpen.be met vermelding van welke sessie(s) je wil volgen. Ook met vragen kan je bij Felix terecht. 

Inschrijven is volledig gratis.