Mayors in Action

Mayors in Action ondersteunt coördinatoren van het Burgemeestersconvenant in de effectieve begeleiding van hun gemeenten bij de implementatie en monitoring van de energie-actieplannen. Mayors in Action is een Europees project dat door Intelligent Energy Europe (IEE) gecofinancierd wordt.

Het consortium bestaat uit volgende leden: Provincie Genua (Italië, coördinator), Provincie Barcelona, Cres en Zagreb (Kroatië), Regio Venetië (Italië), Pnec (Polen), Sogesca (Italië), Interleuven (België) en ICLEI Europe (Global City Network).

IGEMO kreeg de mogelijkheid om als ‘twinning partner’ van Interleuven mee te participeren aan het programma. De deelname aan het programma zorgt voor een kennisuitwisseling onder de coördinatoren van het Burgemeestersconvenant en het versterken van de ondersteuning van de gemeenten (o.a. implementatie en monitoring van klimaatactieplannen).

IGEMO participeerde in maart 2016 aan een trainingssessie voor coördinatoren van het Burgemeestersconvenant te Zagreb, georganiseerd door het Mayors in Action project. In maart 2017 nam IGEMO deel aan het slotmoment te Brussel.