Kopen en verkopen

Kopen en verkopen

Bij een aankoop of verkoop van een onroerend goed, kan je best te rade gaan bij een notaris. Vooral bij een eerste aankoop van een woning of grond komt er heel wat op je af: is een compromis bindend? Welke hypothecaire lening is interessant? Heb ik recht op een sociale lening? Hoeveel bedragen de registratierechten? Wat zijn de bouwvoorschriften? Moet er een EPC afgeleverd worden? …

De website van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat biedt veel informatie waaronder een koopgids, een verkoopgids en een rekenmodule om bijvoorbeeld de aktekosten in te schatten.

Voor algemeen advies en info kan je ook in de Woonwinkel terecht.

Sociaal aanbod

Een woning bouwen of kopen kost veel geld. Er bestaan mogelijkheden tot de aankoop van sociale koopwoningen en kavels, aldus goedkoper dan de reguliere markt. Kom zeker eens langs de Woonwinkel indien je meer informatie wenst. Zo kan je een woning kopen via de sociale huisvestingsmaatschappij. Voorwaarden en uitleg vind je ook bij de VMSW.

Aanbod IGEMO

IGEMO biedt energiezuinige woningen en kavels in een groene omgeving aan. Je kan hierover meer informatie vinden bij de woonprojecten.

Contact

Woonwinkel
015 28 60 28
woonwinkel@igemo.be
Openingsuren en adressen