ad hoK – huis voor omgevingskwaliteit

Ad hoK, het Huis voor Omgevingskwaliteit wil antwoord bieden op ruimtelijke vraagstukken. Samen met intercommunales IGEMO, Haviland en Interleuven streven we naar een betere omgevingskwaliteit

ad hok, huis voor omgevingskwaliteit, wil lokale besturen ondersteunen in hun taak als duurzame ruimtelijke ontwikkeling te realiseren

Een ad hoc aanpak voor ruimtelijke vraagstukken

Lokale besturen worden steeds vaker geconfronteerd met complexe ruimtelijke uitdagingen. De juiste expertise is echter niet altijd op het juiste moment ter beschikking. Het zijn net de lokale besturen die als belangrijkste vergunningverlenende overheid in Vlaanderen een grote impact hebben op de omgevingskwaliteit op het terrein.

Ad hoK, het Huis voor OmgevingsKwaliteit, heeft als missie de omgevingskwaliteit te verhogen. Het wil bijdragen tot de uitvoering van de ruimtelijke visie van lokale besturen door hen actief te ondersteunen.

Hoe werkt ad hoK?

Ad hoK ondersteunt lokale besturen om een kwalitatieve omgeving te realiseren. Dit doen we via een gelaagde aanpak, gesteund op drie pijlers: adviseren, begeleiden en inspireren.

Adviseren

De multidisciplinaire kwaliteitskamer met expertenpool adviseert het lokale bestuur zowel in publieke als private projecten. Lees meer

Begeleiden

Via een open oproep brengt ad hoK de juiste ontwerper bij het juiste project. Dit kan voor zowel landschappelijke, stedenbouwkundige, infrastructuur- of architectuuropdrachten. Lees meer

Inspireren

Via jaarlijkse lezingen, workshops, uitstappen en opleidingen verbreedt ad hoK de kennis van lokale besturen. Ambtenaren en schepenen worden opgeleid door een externe expert in specifieke thema’s voor de publieke sector.

Partnerschap

ad hoK is een samenwerking van drie streekintercommunales: IGEMO, Haviland en Interleuven. Het initatief wordt gesteund door Team Vlaams Bouwmeester.

IGEMO, Interleuven en Haviland zetten samen hun schouders onder ad hoK, het huis voor omgevingskwaliteit

Contact & meer info

Op de hoogte blijven van opleidingen, inspiratiesessies en nieuwigheden?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief. 

Hieronder kan je de online folder bekijken.

Voor uitgebreide info over de werking, financiering, … van ad hoK kan je de volledige informatiebrochure voor gemeentebesturen raadplegen.

Vragen? Contacteer het aanspreekpunt van IGEMO, Haviland of Interleuven.

IGEMO: Werner Van Hoof – werner.vanhoof@igemo.be
Interleuven: Martijn Gillaerts – martijn.gillaerts@interleuven.be
Haviland: Joris Thijs – joris.thijs@haviland.be