IGEMO organiseert opnieuw samenaankoop elektrische fietsen

Na een succesvolle editie in 2017 herhaalt IGEMO de samenaankoop elektrische fietsen in regio Rivierenland (Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Bonheiden, Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek). Geïnteresseerde fietsliefhebbers zullen in mei-juni 2018 opnieuw de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen.

Voor de samenaankoop zoekt IGEMO enthousiaste burgers die mee in de stuurgroep willen stappen om de voorwaarden en leveranciers te kiezen.

Wat is de samenaankoop elektrische fietsen?
Stuurgroepleden gezocht
Interesse?
Contact

Wat is de samenaankoop elektrische fietsen?

In het voorjaar van 2017 organiseerde IGEMO samen met Duffel, Lier, Mechelen en Willebroek een samenaankoop van elektrische fietsen en bakfietsen. Bij de samenaankoop werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht. Opvallend was het grote aantal bestellingen dat vanuit Duffel geplaatst werd. Daar stond de teller op 113.

Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80 % van hen weten zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers dan voorheen te fietsen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker een effect op de mobiliteit in de regio.

Vanwege deze succesvolle editie in 2017 besliste IGEMO dit voorjaar opnieuw een samenaankoop e-bikes te organiseren. Inwoners uit regio Rivierenland zullen zich in mei-juni 2018 een elektrische fiets met korting kunnen aanschaffen. Om verschillende doelgroepen aan te spreken, opteert IGEMO ervoor een aanbod van 2 dames- en 2 herenmodellen uit te werken voor particulieren.

Stuurgroepleden voor samenaankoop fietsen gezocht

Het aanbod van de samenaankoop zal gekozen worden door een stuurgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de e-bikes moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan leveranciers. Er wordt gekozen om een aanbod naar particulieren uit te werken met 2 dames- en 2 herenmodellen.

Tussen deze modellen moet een voldoende groot prijsverschil zijn zodat verschillende doelgroepen zich aangesproken voelen. Zo willen we bijvoorbeeld ook de schoolgaande jongeren aanzetten tot meer fietsen.

Interesse?

Wil je meewerken aan deze stuurgroep? Dan verwachten we dat je 2 keer langskomt:

  • in maart om de technische vereisten van de fietsen te bespreken,
  • in april om de aangeboden fietsen te beoordelen.

Ja, ik heb interesse om deel te nemen aan de stuurgroep (inschrijven kan tot 26 februari 2018).

Ja, ik wil me vrijblijvend inschrijven en op de hoogte blijven van het aanbod elektrische fietsen.

Je gegevens worden door IGEMO uitsluitend voor dit doel gebruikt. IGEMO zal je persoonsgegevens zorgvuldig verwerken en niet aan derden verstrekken. De verzamelde gegevens worden ook niet langer bewaard dan noodzakelijk en worden op je verzoek onverwijld uit onze bestanden verwijderd.

Contact

015 28 65 85
samenaankoop@igemo.be

Share on FacebookShare on LinkedIn